Implementatie

Wij begeleiden en ondersteunen organisaties die gedragsverandering een blijvende plek willen geven in hun organisatie. We noemen dat verandermanagement voor gedragsverandering.

Organisaties kunnen wat ons betreft alleen zelfredzaam zijn als ze de expertise van gedragsverandering een structurele plek geven in hun eigen organisatie. Vanuit onze rijke ervaring adviseren en begeleiden we bij dit proces. Daarnaast hebben we diverse diensten ontwikkeld, die organisaties kunnen helpen bij het borgen van een gedragsmatige aanpak binnen de organisatie.

Om gedragskennis op goede en efficiënte wijze in de organisatie te brengen, heb je aan de voorkant een goede strategie nodig. Het is belangrijk om na te denken over vragen als:

    • Hoe draagt de implementatie van de wetenschap van gedragsverandering bij aan het halen van overkoepelende organisatiedoelen?
    • Hoe ga je momentum creëren?
    • Welke vorm of structuur past bij jullie?
    • Wie gaan de strategie waarmaken en welke kennis en vaardigheden hebben zij nodig?
    • Hoe kun je aantonen dat de strategie werkt?

Wij helpen jou om een antwoord te vinden op deze vragen en om op efficiënte wijze aan de slag te gaan. Dit doen wij bijvoorbeeld in een kwartiermaker-sessie. In deze sessie analyseren we belangrijke factoren voor de organisatieverandering en helpen we je om de verandering in goede banen te leiden. Zodat gedragsverandering uiteindelijk de plek krijgt in jouw organisatie die het verdient en breed en effectief resultaten bereikt.

Vanuit het werkveld komt er steeds meer vraag naar ervaren mensen op het gebied van gedragsverandering. Om organisaties te helpen bij hun zoektocht zijn we daarom ons initiatief Behavior Change Talents gestart. Hier koppelen we ambitieuze jonge gedragsveranderaars aan organisaties die serieus aan de slag willen met gedragsinzichten.

Onze talenten hebben de nieuwste kennis op het gebied van de wetenschap van gedragsverandering in huis. Tijdens een periode van twee jaar werken zij vier dagen per week evidence based aan vraagstukken van onze diverse opdrachtgevers. Op de vrijdagen werken zij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling onder begeleiding van een coach en mentor (één van onze ervaren gedragsexperts).

Na de periode van twee jaar is het tijd voor een volgende stap. Er zijn meerdere opties, maar wij zijn het meest gelukkig als ze gaan werken voor een opdrachtgever, omdat we geloven dat op deze manier gedragsverandering echt een plek krijgt in een organisatie.

Meer weten over werken met onze Talents? Neem een kijkje op de website van Behavior Change Talents!

Binnen een GedragsLab bouwen wij samen met onze opdrachtgevers kennis over gedrag en gedragsverandering op in hun organisatie. Dit doen we door opleiding, coaching en procesverbetering te combineren.

Wat houdt een GedragsLab in?
Een organisatie kiest een aantal medewerkers die in hun dagelijkse werk bezig zijn met gedragsveranderingsvraagstukken. Twee ervaren gedragspsychologen van Behavior Change Group zijn één dag per week op locatie aanwezig in het GedragsLab. Het GedragsLab fungeert als een loket: de gekozen medewerkers komen langs met hun gedragsveranderingsvraagstukken en krijgen hier hands-on advies en begeleiding. Om vervolgens zelf weer met deze vraagstukken aan de slag te gaan. Tijdens hun trajecten blijven de medewerkers continu in contact met het GedragsLab. Hierdoor leren zij steeds meer over hoe de mens denkt/werkt en hoe gedrag stap-voor-stap te veranderen is met het Behavior Change Model.

Uit de groep medewerkers die bij het GedragsLab langskomen, komen high potentials bovendrijven. Deze high potentials geven we extra aandacht en opleiding (bijvoorbeeld binnen onze Behavior Change Academy), zodat zij op termijn de rol van gedragsexpert in het GedragsLab kunnen gaan vervullen. Op het moment dat zij hier klaar voor zijn, maken de gedragsexperts van Behavior Change Group een terugtrekkende beweging.

Benieuwd wat een GedragsLab kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op!

Kwartiermaken

In een kwartiermaker-sessie analyseren we belangrijke factoren voor de organisatieverandering en helpen we je om de verandering in goede banen te leiden.

Behavior Change Talents

Gedragsexperts die met hun frisse kijk en de juiste kennis en expertise verandering op gang weten te brengen binnen en buiten jouw organisatie.

Gedragslab

Binnen een GedragsLab bouwen wij samen met onze opdrachtgevers kennis over gedrag en gedragsverandering op in hun organisatie.

Kwartiermaken

In een kwartiermaker-sessie analyseren we belangrijke factoren voor de organisatieverandering en helpen we je om de verandering in goede banen te leiden.

Behavior Change Talents

Gedragsexperts die met hun frisse kijk en de juiste kennis en expertise verandering op gang weten te brengen binnen en buiten jouw organisatie.

Gedragslab

Binnen een GedragsLab bouwen wij samen met onze opdrachtgevers kennis over gedrag en gedragsverandering op in hun organisatie.